Koolitaja Tiina Saare juhendamisel toimus koolitus „Keskkonnasäästlik ja kestlik toitlustamine“
Koolitaja Tiina Saare juhendamisel toimus koolitus „Keskkonnasäästlik ja kestlik toitlustamine“, mis viidi läbi riikliku koolitustellimuse „Roheoskused ettevõtete rohepöörde toetamiseks“ raames ajavahemikus 30. oktoobrist 11. detsembrini.
Koolituse eesmärk oli anda osalejatele teadmisi ja praktilisi oskusi, mis toetavad rohepööret toiduvalmistamises ja toitlustusettevõtetes. Arutati tarbimisharjumuste ja keskkonnamõjude üle ning töötati välja innovaatilisi strateegiaid menüüde arendamiseks, et vähendada raiskamist ja muuta toitlustamine kestlikumaks.
Praktilistes köögitöödes omandasid osalejad uuenduslikke külm- ja kuumtöötluse tehnikaid, mille abil saab valmistada tervislikumat ja keskkonnasäästlikumat toitu. Keskenduti „0 waste“ põhimõtte rakendamisele ja loomingulisele menüümaatriksile, et kasutada toorainet maksimaalselt ära ning vältida toidujäätmete tekkimist. Kasutatud toiduained valiti koolituse teooriatunnis tehtud uuringu tulemuste põhjal, mis näitasid, milliseid jääke tekib kõige enam taldrikutel.
Praktikumide käigus valmisid mitmekesised ja maitsvad toidud, nagu näiteks kõrvitsapüreesupid erinevate tehnikatega, klubivõileivad, mahlased peedikotletid, suvikõrvitsapesad kalaga, värviküllane ratatouille ehk ahjuköögiviljad ning magustoidud, sealhulgas kõrvitsa-kamakreem, kakaomaitseline mousse ja porgandi toorkook.
Koolitusel osalejad said võimaluse luua ka iseseisvalt loovtöid, kus keskenduti tooraine maksimaalsele kasutamisele, toitude visuaalsele atraktiivsusele ja maitsvale lõpptulemusele.
Koolituse tellijaks on Haridus- ja Teadusministeerium.
Koolitust rahastati Taaste- ja vastupidavusrahastu investeeringust „Roheoskused ettevõtete rohepöörde toetamiseks“